• Call us at 1400 389

 

Søørred på flue – beretning fra Silkeborg søerne

DSC01090

Silkeborg søerne

Jeg havde lige fået min splinternye fluestang med posten, og sad, og så nogle fluefiskerfilm fra New Zealand, hvor de fangede store regnbueørreder på musefluer. Ørrederne havde en masse mus i maven, så de var meget tykke.

Jeg fik hurtigt blod på tanden, og aftalte at tage ud at fiske søørred på flue med min kammerat Thomas Skjellerup. Vi er begge nybegyndere med fluestangen, og syntes, at det var på tide at få det lært ordentligt.

Da vi kom ned til vores hemmelige og sædvanlige sted, var vejret perfekt. Det havde regnet en smule, og der var helt vindstille og omkring 11 grader. Klokken var blevet omkring 20.00, og vi besluttede at fiske med nogle skumfluer. Det skal lige siges, at vi har en del erfaring med fiskeri efter søørred. Hidtil største søørred på 4,7 kg og 70 cm, fanget af mig på wobler. Derudover en masse søørreder over kiloet.

Da det ikke gav nogen gevinst, skiftede vi til nogle rød/hvide fluer str. 8 med blyhoveder, så de kunne synke ned i vandet, da tørflue ikke havde hjulpet.

Thomas kastede et rigtig langt kast, og fluen landte perfekt i vandet, og der gik ikke lang tid, før der var bid! Det gav en kæmpe plask, og fluestangen bøjede i en 90 graders vinkel.

Efter en lang fight på 10 min var fisken endelig ved at være træt, og jeg skulle lande den for ham. Det var lykkedes fisken at vikle munden rundt om flueforfanget, så munden var totalt lukket, og den var kroget perfekt. Jeg kunne hurtigt se, at det var en relativ stor søørred, og da vi havde fået den op på land, var der stor jubel.

Vægten sagde 3,7 kg og 64 cm. Pragtfuld fisk, og endda den første på flue.

Da vi kom hjem, gik vi i gang med at rense den, og til stor overraskelse havde den en mus i maven. Det var ret vildt, og vi kom til at tænke på de store ørreder fra New Zealand. Nu havde vi oplevet nogenlunde det samme bare herhjemme.

Venlig hilsen

Kristian Krath

Kristian@krath.eu

Pandurosvej 6

8600 Silkeborg

 

DSC01093

DSC01088