• Call us at 1400 389

Fisketur til Holtum Å
fredag den 20 juni

Jeg havde noget arbejde på vejle stadion, så det kunne passende slåes sammen med en seriøs fiskeweekend. Når man som jeg der bor på frederiksberg, og ikke lige kan smutte forbi åen efter fyraften, plejer jeg hvis det er muligt, at køre over fredag, så jeg får 2-3 sammenhængende fiskedage.Som tidligere medlem, af ØKF ved jeg at de har et suverænt stykke fluevand ved harrild,s hede. Åen snor sig gennem landskabet, og der er god dybde, klart vand og kraftig strøm, samtidig er åen pænt pyntet med vandranunkler. Af fiskearter er Bækørred, regnbue og stalling de mest almindelige. At der så ovenikøbet er en suveræn natur-campingplads, direkte ned til åen, med både skraldespande, toliet, og bålpladser, gør at jeg vender tilbage igen og igen. Når det hele så ovenikøbet er GRATIS, bliver det jo ikke mindre tillokkende.
Det kunne faktisk være en rigtig god mulighed for en billig tur, hvis klubbens ungdom, skulle på fiskelejr. Der er snilt plads til 15-20 telte.

Jeg ankom fredag den 20 juni, ved 20.30 tiden, og riggede straks grejet til og gik mod åen. Der var overskyet, og en temmelig kraftig vind. I løbet af aftenen fik jeg 3 mindre bækørreder, hvor den største var på knap 30 cm. Da det begyndte at blive skumring, lagde vinden sig efterhånden også mere og mere. Efter et sving lagde jeg linen, ud under et træ og begyndte at tage redtag,en ind i små nyk. Straks rejste der sig en stor bølge bag fluen, og kort efter havde jeg fast fisk. Jeg kunne hurtigt mærke, at det var en med god vægt bag, og med en klasse 4/5 fluestang, er det begrænset hvor meget pres man magter at lægge, så fisken fik stort set lov at gøre det den helst ville gøre, så den tog nogle gevaldige ture op og ned af åen, og viste sig at være en stor regnbue på omkring 1.4 kg. Med pulsen oppe i halsen fik jeg nettet ud, og væbnede mig med tålmodighed, men pludselig blev linen slap, og væk var den. Gav vistnok en højlydt lyd fra mig. Ærgerligt!! men fiskede videre, og i et lavvandet sving, blev fluen overfaldet på brutal vis, og jeg regnede først med en stor ørred, men det viste sig til min overraskelse at være en stalling på små 30 cm. Jeg har før fanget stallinger op til 38 cm på stykket, men måden fluen blev taget på, fik mig til at tro det var en ørred.

fisk1

Tilbage i lejren, overvejede jeg om jeg bare skulle smide mig i det fri på et liggeunderlag, men himlen så lidt lusket ud, så besluttede at slå teltet op. Næste morgen viste det sig at det var den absolut rigtige beslutning, for jeg vågnede ved at regnen trommede på teltdugen. Aftenen blev nydt i stilhed, med nogle pølser og kartofler på den grill, som skov og natur styrelsen har stillet til rådighed, og så ellers en pils, mens solen gik ned over heden. Pladsen ligger så langt fra alfarvej, at det kun er når en bil en sjælden gang kører mod arnborg, at stilheden bliver brudt. Ellers er der kun naturens lyde og bålets knitren. Lørdag, gik jeg noget tidligere igang med fiskeriet, dvs omkring kl 15. Havde så en pause og gik igang igen ved 19 tiden. Solen var noget mere fremme, og der var god gang i fiskene.Jeg brugte udelukkende min yndlings vådflue, bloddy butcher, i forskellige str, og når nu ørrederne gik livligt til den var der jo heller ingen grund til at skifte. I løbet af et par timer fangede jeg 10-12 bækørreder med de 2 største på 35 cm. En noget større slog sig af krogen, så de var der altså også. Jeg besluttede mig for at gå helt op til, hvor stykket starter, og så fiske mig tilbage mod lejren.

fisk2

Ved noget siv, så jeg en hvirvel bag fluen, ventede til jeg mærkede et lille træk, og gav modhug! resultatet var en god regnbue, der gik lodret ud af vandet, hvorefter den piskede hid og did. Den ville jeg bare ha, og begyndte langsomt, at lægge mere og mere pres på den, endnu engang gik den ovenvands, så jeg slækkede presset, for ikke at gøre den mere vild, end højst nødvendigt.

Efter ca sammenlagt 5 min fik jeg nettet under den, og en meget flot slank regnbue, med hele finner kom på land. 40 cm og 550g. Man kunne tydeligt se dan havde været længe i åen, halefinnen var, syntes jeg usædvanlig stor. Maven var fyldt med små sorte insekter. Nå! så var der da endelig fisk på tasken, så jeg fiskede fornøjet videre, vinden havde nu helt lagt sig, og der var mange fisk oppe i overfladen. I et dybt sving blev fluen angrebet nedfra, uden at jeg havde set nogen som helst tegn, på fisk ell bule, men tilslaget sad perfekt, og endnu en regnbue var gået i fælden. Jeg kunne hurtigt mærke, at det var en fisk med væsenligt mere vægt bag end den forrige. Jeg lagde kun let pres på den, for ikke at den skulle springe ovenvande, det var en utrolig stærk fisk, og syntes umulig at udtrætte på det lette grej, faktisk stod jeg og blev træt i armen, men fisken bare fortsatte med at stemme imod, tilsidst fik jeg den dog tæt nok på til at jeg kunne forsøge med nettet, men netop da jeg trode jeg havde den, fik jeg presset både fisk og siv sammen, nedunder vandet, og jeg var enligt ret sikker på jeg havde mistet den, men kort efter mærkede jeg nogle træk i linen, og fisken svømmede ud fra sivene, hvor jeg kort efter fik nettet under den, og kunne hive en trommetyk regnbue på land på 45 cm, og 1.3 kg. Den havde næppe været længe i åen, for finnerne var nedbidte, men den kunne nu slå godt fra sig alligevel.

Jeg var mæt, og gik tilbage mod campen, hvor jeg lagde de rensede ørreder i en medbragt køleboks. Aftensmaden, var den samme som dagen før. Nye kaftofler, grilpølser og et par pils.

Knæk og bræk Torben Nilson