Åen, med udløb i Skjern Å, er et uberørt og utrolig slynget vandløb. Her er tale om et fluevand i topklasse, som du ikke finder magen til andre steder i Danmark. Her råder klubben over flere stræk med en samlet længde på 5 km. Holtum Å er ikke nem at beskrive. Det er virkelig et unikt vand som klubben råder over her, og den kaster hvert år nogle rigtige flotte bækørreder af sig. Åens fredningstid følger nu Skjern Å, på grund af et stigende antal opgange af laks.

Men det er ikke kun de flotte fangster, som danner et godt vand. Åen ligger i en rigtig flot ådal, der giver nogle meget unikke natur oplevelser.

Dansk natur når det er bedst. Det var således ved Holtum Å, at Poul Reichardt i slutningen af 1950’erne i Morten Korch-filmen, ”Vagabonderne på Bakkegården”, gik og sang: ” “Er du dus med himlens fugle?””.  Klik på billedet.

dus med himlens fugle2

Vores fiskevand er delt i 2 stykker.

Harrild stykket ved landevej 439 mellem Ejstrupholm og Fasterholt.

Smedebæk stykket kommer du til fra landvej 185 fra Ejstrupholm mod Ikast.

Se fangstrapport [button text=”Fangstrapport” type=”link” size=”tiny” rounded=”false” link=”http://www.karupaa.com/dk/fangstrapport/frap_main.asp?aar=2016&forening=%D8KF#journaltop” target=”_parent” color=”red” ]

Her ser du billeder fra Holtum Å, som en diasserie: