Green Caddis, Stalling og Vorgod å (Finn Sommer)
Green Caddis, Stalling og Vorgod å (Finn Sommer)
Grøn vårfluepuppe og stallinger

Det er med glæde, jeg har konstateret at bestanden af stallinger er på vej frem igen og i denne forbindelse vil jeg komme med et forslag til en, meget effektiv flue som især stallingerne er glade for.

Krog: Tiemco TMC 100BL #12-14
Tråd: Lys grøn
Krop: Caddis Green Ice Dubbing
Bryst: Uld fra hare øre
Hackle: Agerhøne, naturbrun
Vinger: Swiss Straw, Natur/Creme
Bindebeskrivelse

Tråden tørnes halvvejs ned på krogbøjningen hvor den Caddis Green Ice Dubbing, dubbes på tråden som herefter tørnes op mod krogøjet. Dubbing kroppen skal stoppe cirka 3 mm. før krogøjet (svarende til 1/4 af krogen).

Så tørner du et lidt langfibret brunligt agerhøne hackle 2 gange rundt om krogen og bindes ind som et ‘falsk’ hackle. Det vil sige at alle hackle fibre skal vende nedad, under krogen og pege mod krogspidsen.

Til ‘vingerne’ tager du et stykke Swiss Straw, som er et stykke kunstigt bast. Klip et 4 cm. langt stykke af og bred det ud. Det brede stykke klippes, på langs, i et smallere stykke på 1 cm. Nu har du så et stykke på ca. 1 cm. i bredden og 4 cm. i længden.

Dette stykke fugter du inden du går videre da Swiss Straw bliver elastisk i våd tilstand. Når dette er gjort, så folder du stykket én gang på langs og én gang midt på. Du har nu et stykke som ligner et ‘V’. Det binder du ind oven på krogen som ‘vinger’ hvor de to åbne ender vender bagud. 

‘Vingerne’ klipper du i facon med en saks. Et skråt klip for oven og et skråt, men mindre stykke for neden. Ligesom vingerne på en vårflue ser ud.

Det sidste som mangler er et lille bryst som du laver med uld fra hare øre som dubbes på binde tråden og tørnes så det dækker de sidste millimeter af krogen op mod krogøjet. Til sidst; et par halvstik og lidt lak.

Green Sedge, bundet af Finn Sommer
Green Sedge, bundet af Finn Sommer
Green Sedge, Orvis og Vorgod Å (Finn Sommer)
Sådan fisker du vårfluepuppen

Vårfluepuppen kan både fiskes op- eller nedstrøms.

Jeg fisker den hovedsageligt opstrøms hvor den får lov at drive nedstrøms uden påvirkning fra linen. Hvis jeg fisker vårfluepuppen nedstrøms, er det med traditionel kast til modsatte brink hvorefter den driver over åen og hjemtages med små ‘nymfe tag’.

Et lille trick som kan få genstridige fisk til at hugge, er ved opstrømsfiskeri at give linen et lille nyk, eller vip med stangen lige foran fisken når vårfluepuppen driver ned ad med strømmen.

Hvis du ønsker at vårfluepuppen skal gå lidt dybere i vandet, kan du belaste krogen med blyfri wire eller kobbertråd.

Webstedet anvender cookies til at give dig en bedre oplevelse af vores hjemmeside (funktionelle) og til at få en idé om hvilke sider du besøger (statistik).