Caddis larva og bækørreder

Caddis Larva er endnu en af egen kreation hvor inspirationen kommer fra de utallige imitationer af Hydropsyche som tæller en bunke arter af vårfluer.

Krog: Tiemco TMC 2487BL #10-12
Tråd: Lys grøn
Krop: Fly Rite #35 (Inch Worm Green) + en lille smule Caddis Green Ice Dubbing blandet i
Rib/Gæller: Strudseherl, Natur Dun (korte fibre)
Hackle: Agerhøne, naturbrun
Bryst: Uld fra hare øre
Bindebeskrivelse

Bindetråden fæstes og tørnes halvvejs ned på krogbøjningen hvor ribben indbindes som det første. Herefter dubbes tråden med dubbingen som består af Fly Rite #35 iblandet en smule Caddis Green Ice Dubbing. 

Dubbing kroppen tørnes 2/3 op og stopper cirka 4-5 mm. fra krogøjet. Over dubbing kroppen, tørnes strudseherlen som rib (7-8 tørn). Herefter bindes et lidt langfibret naturbrun agerhøne hackle ind og tørnes to gange rundt om krogen. Det sidste af krogskaftet dækkes med dubbing fra den mørkere del af hare øre.

Afslut med et par halvstik og lidt lak.

Green Caddis Larva, bundet af Finn Sommer
Green Caddis Larva, bundet af Finn Sommer
Sådan fisker du Caddis Larva

Modsat vårflue puppen som er stadiet før selve klækningen, er larven stadiet før puppen og lever længere nede i vandet og ofte nær eller på bunden. Derfor er det en god idé at belaste fluen når den bindes, især hvis åen er dyb eller med stærk strøm. Fidusen med at fiske Caddis Larva er nemlig, at den skal ned mod bunden og gerne ‘rulle’ henover sand og grus og efterligne en vårfluelarve som har mistet ‘fodfæstet’.

Måske på grund af størrelsen er bækørrederne mere glade for fluen end stallingerne som foretrækker mindre fluer.

Webstedet anvender cookies til at give dig en bedre oplevelse af vores hjemmeside (funktionelle) og til at få en idé om hvilke sider du besøger (statistik).