Sæsonen står for døren

Om få dage åbner fiskeriet på vores del af Karup å og Haller å samt Omme å.
Vejret er stadig køligt og vandet koldt men det er muligt at lokke bækørrederne til fluen og især ‘grønlænderne’ de steder hvor dette fiskeri er muligt.

Sweeney Todd

Sweeney Todd er et engelsk ørredmønster som blev skabt af Richard Walker. Det lidt bizare er at fluen er opkaldt efter en berygtet engelsk morder som levede i begyndelsen af 1800 tallet i England.

Sweeney Todd, bundet af Finn Sommer
Sweeney Todd, bundet af Finn Sommer
Krog: Streamer #6 til 10
Tråd: Sort
Rib: Oval sølvtinsel
Krop: Bagerste 2/3 del sort uldgarn. Forreste 1/3 del magenta uldgarn
Hackle: Magenta hane- eller høne hacklefjer
Vinge: Sort egernhale
Bindebeskrivelse

Tråden fæstnes og tørnes ned til krogbøjningen hvor rib og uldgarn indbindes.
Den sorte uldgarn tørnes op over krogen og bindes ned 1/3 del fra krogøjet. Herefter tørnes ribben 5 gange over uldgarnet og bindes ned.
Et stykke magenta uldgarn bindes ind og den forreste 1/3 del af kroppen laves med uldgarnet. Dette stykke skal ikke ribbes.

Et magenta hackle tørnes 4-5 gange rund om krogskaftet, herefter bindes en vinge ind af sorte egernhalehår. Vingen må ikke blive for kraftig. Afslut med et par halvstik og lidt lak.

Rusty Rat

Flere har gennem tiden taget æren for Rusty Rat og flest har tillagt Roy Angus Thompson som ophavsmand, men senere research har kunnet spore fluen tilbage til dens rette ophavsmand nemlig Joseph Clovis Arseneault.

Krog: Partridge CS42 #6 til 10. evt. laksekrog
Tråd: Rød
Tag: Oval guldtinsel
Hale: Fibre fra påfugl sværdfjer
Rib:: Oval guldtinsel
Krop: 1/2 del gul flossilke, 1/2 påfuglherl
Vinge: Gråræv kropshår
Hackle: Grizzle hane- eller høne hacklefjer
Rusty Rat, bundet af Finn Sommer
Rusty Rat, bundet af Finn Sommer
Bindebeskrivelse

Rusty Rat kan bindes i mange varianter hvor det er farven på flossilken som ændres.
Jeg har valgt den gule variant som har vist sig at være meget effektivt i klart vand.

Den røde bindetråd fæstnes og tørnes et lille stykke ned af krogbøjningen hvor et stykke oval guldtinsel bindes ned. Tinsel tørnes og udgør en lille ‘tag’.
Nogle fibre fra påfuglens grønne sværdfjer bindes ned og udgør halen. Et stykke gult flossilke samt et stykke ovalt guldtinsel bindes ind. Flossilken tørnes op over krogen til midt på krogskaftet. Bind flossilken ned så et stykke vender bagud og ovenpå krogen. Dette vil udgøre ‘veiling’ på den færdige flue.
Påfuglherl bindes ind og den sidste halvdel af kroppen formes. Guldtinslen tørnes 5 gange henover både den gule flossilke og påfuglherlen.
Et lille bundt kropshår fra gråræv bindes ind som vinge. Et front hackle (også kaldet ‘Jysk’) af grizzly hane- eller høne hacklefjer, tørnes 4-5 gange. Afslut med et lille hoved af den røde bindetråd, et par halvstik og lidt lak.

Sådan fiskes fluerne

Begge fluer fiskes helt traditionelt.

Webstedet anvender cookies til at give dig en bedre oplevelse af vores hjemmeside (funktionelle) og til at få en idé om hvilke sider du besøger (statistik).