• Call us at 1400 389

 

Fantastisk ørred i Omme Å

jb_29

Bevæbnet med de obligatoriske smurte rundstykker og en basse kørte vi sydpå i flot efterårsvejr tirsdag d. 19. Oktober. Min gode fiskekammerat Jørgen Tofte havde glemt sit fotografiapparat og mente at det måtte være sikre tegn på at jeg ville fange fisk i dag. Det viste sig at komme til at passe.

Kort efter starten fik jeg en fin bækørred på fluen. Fisken var over mål og den kom for en gangs skyld i posen. Nu var jeg sikker på at den flue jeg gik med kunne fange fisk og det betyder at jeg troede på dens egenskaber. Ved 12 tiden sad vi på brinken og nød en enkelt Newcastle brown ale, vejret var pragtfuldt og vi talte om at da vi sad her for en måneds tid siden, så vi en bovbølge fra en stor ørred krydse åen lige overfor hvor vi sad.

Jeg fiskede videre og da pludselig 50 m. derfra tog en stor ørred fluen og med et tungt træk i linen gik den ned til bunden. Jeg tænkte så for hulen det er en stor krabat, gad vist om knuden eller forfanget holder. I det samme sprang ørreden over vandet og jeg så at det bestemt var en fin fisk. I det samme hældte en eller anden nogle tons vand ned over os men det opdagede jeg først bagefter. Det var virkelig en fin fight inden Jørgen fik nettet under den. Hjertet sad helt oppe i halsen og adrenalinet pumpede og jeg tror nok at jeg opførte en lille krigsdans.

Ørreden vejede 1,8 kg. Og var en 55 cm lang fin bækørred fanget på en stankelbensagtig flue med guldhoved og gummiben kl. 12.45 d. 19. Okt. 2010.

Jørgen Bækgaard